Frančiškanski samostan Kostanjevica v Novi Gorici razglašen za kulturni spomenik državnega pomena

Ministrstvo za kulturo, 5. september ― Vlada je na predlog Ministrstva za kulturo sprejela Odlok o razglasitvi Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici za kulturni spomenik državnega pomena. Ministrstvo je pri predlogu za razglasitev samostana za kulturni spomenik izjemnega pomena za Republiko Slovenijo upoštevalo strokovni predlog Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Ustvarjalna Evropa v Idriji

Motovila, 27. avgust ― Informativni dan 6. septembra za predstavnike kulturnega in ustvarjalnih sektorjev o priložnostih za financiranje mednarodnega sodelovanja in povezovanja, ki jih omogoča program EU Ustvarjalna Evropa. The post Ustvarjalna Evropa v Idriji appeared first on Motovila.

Ustvarjalna Evropa na Koroškem

Motovila, 27. avgust ― Informativni dan 4. septembra za predstavnike kulturnega in ustvarjalnih sektorjev o priložnostih za financiranje mednarodnega sodelovanja in povezovanja, ki jih omogoča program EU Ustvarjalna Evropa. The post Ustvarjalna Evropa na Koroškem appeared first on Motovila.

Začetek spremljevalnih del za arheološka izkopavanja na zemljišču NUK II

Ministrstvo za kulturo, 23. avgust ― Na zemljišču, kjer bo zrasel NUK II, se bodo začela spremljevalna dela za arheološka izkopavanja. V kratkem se bo začela tudi priprava vrtin za toplotne črpalke. Arheološka izkopavanja in pripravljalna dela za začetek gradnje NUK II bodo predvidoma končana v prvih mesecih leta 2025, sledil bo javni razpis za izbiro izvajalca gradbenih del. Gradbeno dovoljenje za NUK II je že pravnomočno.

Začetek del za arheološka izkopavanja na zemljišču nove stavbe narodne in univerzitetne knjižnice

Ministrstvo za kulturo, 23. avgust ― Na zemljišču, na katerem bo zrasla nova stavba narodne in univerzitetne knjižnice (NUK II), se bodo začela spremljevalna dela za arheološka izkopavanja. Začela se bo tudi priprava vrtin za toplotne črpalke. Navedena dela bodo predvidoma končana v začetku leta 2025, sledil bo javni razpis za izbiro izvajalca gradbenih del. Gradbeno dovoljenje za NUK II je že pravnomočno.
še novic